Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



Το Φεστιβάλ Παραμυθιών Κιάτου είναι μια γιορτή αφιερωμένη στην αφηγηματική τέχνη και την παγκόσμια προφορική παράδοση. Η διοργάνωση, που έλαβε χώρα για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016, έχει ως γνώμονα τη διάδοση και αξιοποίηση ενός πολύτιμου πολιτιστικού υλικού που αναδεικνύεται μέσω της σοφίας των λαϊκών μύθων και παραμυθιών. Με το πέρασμα του χρόνου το Φεστιβάλ Παραμυθιών έχει γίνει πλέον θεσμός προσελκύοντας όλο και περισσότερους μικρούς και μεγάλους φίλους.
Η περιπλάνηση στον κόσμο των παραμυθιών σμιλεύει και εμπλουτίζει την παιδική φαντασία ενώ παράλληλα γονιμοποιεί μια εναλλακτική ματιά στις αξίες και τον τρόπο σκέψης των ενηλίκων. Παράξενα πλάσματα, στοιχειά, νεράιδες, πριγκιπόπουλα καλούν όλους τους τολμηρούς και υπόσχονται ξεκαρδιστικούς περιπάτους στις γωνιές της πόλης αλλά και στα θεατράκια και τις πλατείες των ορεινών χωριών του Δήμου Σικυωνίων.
Οι δράσεις, που κάθε χρόνο γίνονται πλουσιότερες, περιλαμβάνουν εργαστήρια ενηλίκων, θεατρικό παιχνίδι και μουσικοκινητική αγωγή, θέατρο δρόμου, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, εργαστήρια χειροτεχνίας και παραμυθοκατασκευών, μουσικές εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και ιστορίες, ιστορίες, ιστορίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: