ΠΡΟΦΙΛ

 ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η Μαρία Παπανικολάου σπούδασε Επικοινωνία στο ΑΚΠΕΣ (Εργαστήρι Δημοσιογραφίας) και Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία στο Leeds Beckett University στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Κοινωνική Ιστορία (MA of Arts, Social History) από το LEEDS BECKETT UNIVERSITY με την επίβλεψη του ιστορικού Simon Gun.
Εργάστηκε αρχικά ως δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός κάνοντας εκπομπές για τον πολιτισμό και τις τέχνες σε καθημερινή βάση επί 5 έτη. 
Στη συνέχεια εργάστηκε στις εκδόσεις βιβλίων: Ελληνικά Γράμματα -ΔΟΛ, Μεταίχμιο,  ΊνδικτοςΑερόστατο και Μίνωας).

Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με το ερασιτεχνικό θέατρο (από το 1991) και την αφήγηση από το 2003. Παρακολούθησε  μαθήματα  Προφορικής Αφήγησης στο εργαστήρι ΜΑΙΡΗΒΗ για 2 χρόνια με τον Στέλιο Πελασγό και αργότερα εργαστήρια και Σεμινάρια Ελλήνων και ξένων αφηγητών. Από το 2010 ασχολείται επαγγελματικά με την αφήγηση, την εμψύχωση και σχεδιάζει εκπαιδευτικά  προγράμματα, ως ιστορήτρια για παιδιά και ενήλικες. Έχει συνεργαστεί με μουσεία, σχολεία, ποτιστικούς φορείς και οργανισμούς, με φεστιβάλ ανά την Ελλάδα…
Στην Κορινθία έχει συνεργαστεί με το ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορίνθου, με  το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, με το Δήμο Άργους και με το Αρχαιολογικό Μουσείο Νεμέας και άλλους φορείς για τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Καθώς επίσης και με συλλόγους, φορείς και σχολεία της Αργολίδας και της Κορινθίας.

Δυο λόγια για το blog...

Έφτιαξα την ΑΧΕΛΩΝΑ, ένα blog για το Παραμύθι, την αφήγηση και την τέχνη της ιστόρησης, ένα πρωινό στο Γαλάτσι. Την έφτιαξα γιατί αγαπώ τις ιστορίες και αγαπώ και τους παραμυθάδες. 
Την είπα ΑΧΕΛΩΝΑ γιατί λατρεύω το παραμύθι της Αχελώνας που την έπιασε μια μέρα ένας ψαράς στα δίχτυα του και την πήρε σπίτι του και...(αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία, όταν με βρείτε να μου ζητήσετε να σας την πω). Νομίζω όμως οτι αυτό είναι το δικό μου παραμύθι, αν καθένας από μας έχει ένα παραμύθι στη ζωή.
Επίσης, αγαπώ τις χελώνες, επειδή κουβαλάνε το σπίτι τους στην πλάτη τους και έτσι μπορούν και ταξιδεύουν μακριά ή κοντά ή ακόμα πιο μακριά....δεν έχει σημασία. Μπορούν να φεύγουν με μόνιμες αποσκευές!
Μείνετε εδώ θα βρείτε πάντα κάτι ενδιαφέρον!
Καλωσορίσατε!


Μ.Π.


Η Αχελώνα τραγουδισμένη από την Φένια Παπαδοδήμα