Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΑΦΗΓΗΤΑΔΕΣ, ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ!!!

 Χρόνια πολλά της αφεντιάς σας!!!
Καλές Αφηγήσεις και όμορφα συναπαντήματα να έχουμε!

Ξέρω...χάθηκα τον τελευταίο καιρό, αλλά είναι για καλό!
Όταν πριν από 11 χρόνια ξεκίνησα το μονοπάτι της Αφήγησης δεν φανταζόμουν (αν και το ήθελα από την πρώτη στιγμή) πως θα κατάφερνα με πολύ κόπο, πολλές απογοητεύσεις, πολύ δουλειά, πολύ μελέτη και άπειρη αγάπη να φτάσω στο σημείο να ζω από την αφήγηση!

Ναι, αυτή την εποχή, δοσμένη ψυχή και σώμα στην τέχνη μας λέω ιστορίες, σκαρώνω βραδιές, συμμετέχω σε εκδηλώσεις και φεστιβαλάκια και οργανώνω, μελετώ, ζω και υπάρχω από και με τις ιστορίες! Δεν υπάρχει μέρα να μην αφηγηθώ, να μην ευλογηθώ με την ζεστή ανάσα των ανθρώπων που ακούνε και αναπνέουν ιστορίες. Μικροί και μεγάλοι!

Τι να πω; Εύκολα δεν είναι, με τίποτα! Κούραση, δόσιμο, ενέργεια αλλά και αγάπη, αγάπη, αγάπη και όμορφα συναπαντήματα! Ναι, είμαι από αυτούς που βλέπουν μισογεμάτο το ποτήρι (και ας έχω περάσει πολλά). Η αγάπη γι αυτό που κάνουμε και η ακούραστη μελέτη, φέρνει αποτελέσματα και πάνω από όλα μετουσιώνεται σε λόγο ζωντανό ενώνοντας παρέες ανάμεσα σε ανθρώπους με χιλιάδες προβλήματα καταμεσίς μιας χωρίς έλεος οικονομικής κρίσης!

Αρκετά όμως για μένα. Αν και πάντα θεωρώ πως είναι όμορφο να μοιραζόμαι καλές και κακές εμπειρίες της τέχνης μας.

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ! Σε μας γιατί η ιστόρηση θα ζήσει και θα μακροημερεύσει με κάθε τρόπο όσο υπάρχουν άνθρωποι!

Άλλος ένας λόγος για να γιορτάζουμε είναι και αυτός που εντόπισε και ο Γιώργος ο Ευγενικός σε ένα μήνυμά του. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο που φέτος η Παγκόσμια μέρα Αφήγησης γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα και γίνονται τόσα πολλά και όμορφα πράγματα!



Είστε όλοι υπέροχοι άνθρωποι και μπράβο σας που είστε μέσα στον ΚΥΚΛΟ!

Ας μελετήσουμε, ας δουλέψουμε, ας δώσουμε όμορφες ιστορίες στον κόσμο με θετική και πάνω απ όλα πολύ ενέργεια και για να μην ξεχνιόμαστε (και αυτό αφορά τους επαγγελματίες) ας διαφυλάξουμε τις αμοιβές μας και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια με κουράγιο και υπομονή! Οι ερασιτέχνες συνεχίστε να αναμετριέστε με το παραμύθι και την ιστόρηση με αγάπη και προσδοκίες για το καλύτερο!

Αχ ωραίες είναι οι γιορτές και ακόμα πιο όμορφες οι ευχές!

Και του χρόνου λοιπόν και πιο κάτω βάζω μερικά link με εκδηλώσεις και αφηγήσεις, συγχωρήστε με αν κάτι παραλείψω!

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
WORLD STORYTELLING DAY



Από το Δημήτρη Προύσαλη που κάνει άπειρα πράγματα φέτος και μπράβο του
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΦΗΓΗΣΗΣ



ΑΥΡΙΟ


















και για να μην ξεχαστώ ο εορτασμός στοΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Μαρία Παπανικολάου


Συγγνώμη αν μου ξεφεύγει κάτι, χάσαμε και τον Αντρέα τον Μιχαηλίδη που μας κρατούσε σε ενημερωτική εγρήγορση.

Καλές Αφηγήσεις και καλά να είστε αφηγητάδες, του λόγου Αφεντάδες!!!

Μαρία Παπανικολάου
20/3/2014