Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Παραμύθια με τη Λίλη Λαμπρέλλη στο Ναύπλιο

Με τη Λίλη λίγο πριν τις αφηγήσεις μας.
Ήταν ένα από τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια του Ιούλη που δεν πήγαμε για μπάνιο, ούτε κάναμε τη σιέστα μας.
'Ηταν ένα μεσημέρι του Ιούλη στο Ναύπλιο, όταν 20 παραμυθούδες και μια δασκάλα και αγαπημένη ταξιδιώτισσα των παραμυθιών βρέθηκαν στο Ναύπλιο σε ένα σεμινάριο -συνάντηση για να μιλήσουν για τι άλλο; Για παραμύθια. 

Το Σάββατο 22 Ιουλίου λοιπόν είχαμε την χαρά και την μεγάλη τιμή να παρακολουθήσουμε ένα σεμινάριο για το παραμύθι στο Ναύπλιο.

Με οικοδέσποινα την αγαπημένη παραμυθού του Ναυπλίου Σοφία Ασλανίδου ξεκινήσαμε ένα ταξίδι με οδηγό τη μοναδική Λίλη των παραμυθιών και καραβάκι ένα μαγικό μας παραμύθι.

Ακούστηκαν λόγια σεβασμού κι αγάπης για όσους περπατούν το δρόμο των παραμυθιών. Μιλήσαμε όλοι από καρδιάς και πορευτήκαμε στο προτεινόμενο παραμύθι για κοντά 5 ώρες.

Αυτά που είπαμε πολλά, βαθιά και ουσιαστικά και για τον καθένα ξεχωριστά αυτά που πήρε αλλά τόσο μοναδικά και χρήσιμα εφόδια για το ταξίδι αυτό του παραμυθιού!

Σκέφτομαι πόση ανάγκη έχουμε να βρισκόμαστε με το συνάφι μας, να λέμε τα δικά μας. Να μοιραζόμαστε τις αγωνίες και τους φόβους μας, τις σκέψεις μας για την τέχνη μας για αυτό που αγαπάμε τόσο.

Η συνάντησή μας έκλεισε στο φιλόξενο αυλιδάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στην Καραθώνα, όπου ακούστηκαν παραμύθια της ψυχής μας.

Μοναδική και ξεχωριστή η Λίλη Λαμπρέλλη με την υπέροχη φωνή της και το μεστό παραμυθιακό λόγο της. Σε ευχαριστούμε τόσο πολύ Λίλη!

Οι παραμυθάδες της Πελοποννήσου συνδέονται και συνδημιουργούν!

Καλή μας αντάμωση ξανά, όταν ο χρόνος θέλει.

Γεια σας και χαρά σας 

Μαρία Παραμυθού (4/8/2017)


Η Σοφία μας η παραμυθού και οικοδέσποινά μας

Οι Πλειάδες το φωνητικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη μας τραγούδησαν μοναδικά
Ήμουνα κι εγώ εκεί

Η Ακριβή μας παραμυθού αφηγείται

Οι πιστοί παραμυθοταξιδευτές παρακολουθούν
Πατώντας στη σελίδα μου θα βρείτε και ένα βίντεο του παραμυθά Ανδρέα Μανούχου για τη βραδιά αυτή:

Από τη συνάντησή μας στο αυλιδάκι του Άγιου Κωνστναντίνου στην Καραθώνα