Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Σεμινάριο Δημιουργικής Επικοινωνίας στην Κόρινθο


Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015,  στο Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε το διήμερο  ''Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Επικοινωνίας & Αφήγησης". Την ομάδα Επιμόρφωσης και Υποστήριξης αποτελούσαν κ.Μαρία Παπανικολάου, Ιστορικός - Αφηγήτρια, η κ. Ρωξάνη Γιάννου, Εικαστικός - Θεωρητικός τέχνης και η κ. Ελένη Παπαγεωργίου, Ψυχολόγος.




 Η κ. Μαρία Παπανικολάου μίλησε για την αφήγηση ως το παλαιότερο και ισχυρότερο εργαλείο επιρροής και τις τεχνικές της, τον αφηγητή, το παραμύθι και τις ιστορίες ως δημιουργούς ταυτοτήτων, καθορισμού και διδασκαλίας κοινωνικών αξιών. 
Η κ.Ρωξάνη Γιάννου μίλησε για τη μεγάλη και καθοριστική σημασία του βιώματος και την προσέγγισή του μέσω της τέχνης. Κατά τη δημιουργία του ΔΕΝΤΡΟΥ ως απεικόνιση της προσωπικής μας ιστορίας η αξιοποίηση του χρώματος φανέρωσε τη δύναμη της  ζωγραφικής να αποκαλύπτει τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, τα ποικίλα συναισθήματά του, τις επιθυμίες του και τα όνειρά του!
Η κ.Ελένη Παπαγεωργίου συντόνισε μια σειρά  βιωματικών ασκήσεων κατά τη διάρκεια των οποίων η αφήγηση και η εφαρμογή των τεχνικών της είχε τον κύριο ρόλο!

Ένα πολύ μικρό μέρος του σεμιναρίου θα επαναληφθεί στο webminar "Το βίωμα στην αφήγηση"
που θα γίνει την Πέμπτη 29 Οκτώβρη μέσω skype.


( Από τον Τσέτσι Τσάνκοβ)

Φωτογράφος 
Μέλος της 
Ένωσης Ανταποκριτών
Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού