Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Στιγμές από το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης στον Άγιο Γεώργιο του Πηλίου - Αναζητήστε τις!!!

Παραμυθούδες και Παραμυθάδες!!!


Θέλω να πω πως από μακριά μου φάνηκε ενδιαφέρον το Φεστιβάλ του Αη Γιώργη στο Πήλιο, έχουμε και καταγεγραμμένο υλικό από τον Γιώργο Τόπακα.
Να ναι καλά!
Είναι πολύτιμο να μπορούμε να βλέπουμε και να μελετούμε με προσοχή τους άλλους αφηγητές και να βλέπουμε πως προχωράει η τέχνη και πως εξελίσσεται.
 Πως χειρίζεται ο καθένας την τέχνη, πως χειρίζεται και πως παρουσιάζει τις ιστορίες του.
Τι ιστορίες διαλέγει ο καθένας, πως και πόσο τις έχει δουλέψει!
Πολύτιμο εργαλείο!

Ρίξτε μια ματιά στο κανάλι του Γιώργου Τόπακα στο YOU TUBE είναι:
GEORGIOSTOPAKAS κολλητά.
Υπάρχουν και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από θεωρητικούς όπως η Άννα Αγγελοπούλου, η Μαρία Γκασούκα και Γιώργο Κατσαδώρο καθώς και η παρουσία ομιλία του φοβερού Κρητικού ερευνητή (πολιτιστικό κεφάλαιο ο ίδιος) Αριστοφάνη Χουρδάκη!


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ

ΨΑΞΤΕ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΥΛΙΚΟ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ...


αχχχχ μαζευόμαστε σιγά σιγά, τα καλοκαιρινά φεστιβάλ έριξαν αυλαία, πολλοί αφηγητές αφηγήθηκαν, κόσμος πολύς τους άκουσε! Και του χρόνου!

Εύχομαι και πάλι αυτή η περίοδος που αρχίζει με την Ίνδικτο του Σεπτεμβρίου να μας δώσει ευκαιρίες για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ συνεργασίες, για ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΌΤΥΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΔΟΥΛΕΜΕΝΕΣ παραστάσεις, για ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ στην αφήγηση και για ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΟ που θα μας παρακολουθεί!



Φέτος το καλοκαίρι όπως είπα και σε προηγούμενη ανάρτηση δεν αφηγήθηκα για να ξεκουραστώ, να διαβάσω, να μελετήσω και να προσπαθήσω καινούργια πράγματα που ελπίζω να γίνουν... Ας είμαστε καλά...
 Κι αν είπα και κανα παραμύθι μέσα σε παρέες χωριανές ε, το πήρε το αεράκι και το στείλε από την Παναγίτσα στον Αη Γιώργη και στα ...Κάτω Καλύβια...Αυτό ήταν χαρισμένο και απ την καρδιά βγαλμένο!
Καλή αντάμωση χωριανοί...



ΤΑ ΜΑΤΑΛΕΜΕ!!!

Με αγάπη και προσμονή για ό,τι καινούργιο κάνετε και κάνουμε παραμυθάδες μου!

Μαρία Παπανικολάου
Τρίτη 19 Αυγούστου 2014