Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Αγαπημένοι παραμυθάδες και φίλοι των παραμυθιών,

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σας εύχομαι!!! 
Δεύτερος χρόνος για την ΑΧΕΛΩΝΑ γενέθλια και σκέψεις πολλές! Η ΑΧΕΛΩΝΑ έχει ξεπεράσει τα 10.000 χτυπήματα και εγώ πρέπει να "τρώω" καμιά σπρωξιά για την νταντεύω λίγο περισσότερο. Να την γεμίζω με άρθρα για το παραμύθι και τους παραμυθάδες και με νέα για όλους μας! 
Αλλά τι να κάνω; Μάγισσα δεν είμαι (δυστυχώς!!!) για να μπορώ να κάνω πολλά ταυτόχρονα! 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 
ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ για το παραμύθι που τόσο αγαπάμε!!!


Ο νέος χρόνος να φέρει περισσότερους παραμυθάδες στο προσκήνιο και η αφήγηση να απλωθεί με αγάπη και ενδιαφέρον απ' άκρη, σ΄ άκρη! 

Λοιπόν! Έχω στο μυαλό μου αρκετά αλλά ας αρχίσω με όσα γίνονται με το έμπα του χρόνου! θα είναι ένα πατσγουορκ από μικρά και μεγάλα νέα και σιγά σιγά θα έρθουν και αρθράκια που ετοιμάζω!
Φέτος θα είμαι πιο δημιουργική με την Αχελώνα! Ιt's a promise!

Νούμερο 1

Το Παραμυθόγραμμα και οι σκέψεις του Ανδρέα Μιχαηλίδη. Ένα πολύ ωραίο άρθρο για το χρόνο και το πέρασμά του...αλλά και για τις ιστορίες που σαν το κύμα παρασέρνουν σε έρημα νησιά ταξιδευτές παραμυθάδες!
Δείτε το εδω: ΠΑΡΑΜΥΘΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ

Θα το ευχαριστηθείτε και θα ...σκεφτείτε!

Νούμερο 2

'Ηρθαν νέα από το BEYOND THE BORDER WALES INTERNATIONAL STORYTELLING FESTIVAL.


Θα δείτε νέα για το πρόγραμμα και μπορείτε (αν είστε από αυτούς που προγραμματίζουν νωρίς) να αγοράσετε και εισιτήρια!
Έχει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το που θα μείνετε! 
Επειδή εκεί κοντά στον Πύργο του St. Donats (αστείο όνομα, υπέροχη τοποθεσία!) που γίνεται δεν υπάρχει κάτι για να μείνετε (ΕΚΤΌΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ του Φεστιβάλ) ρωτήστε με αν το σκεφτόσαστε να πάτε! Κι εγώ το σκέφτομαι!

Δείτε εδώ νεότερα: BEYOND THE BORDER WALES

Νούμερο 3

Ο Δημήτρης ο Προύσαλης και οι μαθητές του θα λένε παραμύθια στο Χοροστάσι!
Πάρα πολύ ωραία και να πάτε όσοι είστε κοντά!
Μου γράφει στο email που έστειλε:


Αγαπητές φίλες και φίλοι,
 σας ευχόμαστε από καρδιάς ένα ανθεκτικό και επικοινωνιακό 2014 και σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα των παραστάσεων αφήγησης με τίτλο "ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ" που ξεκινούν από τις 4/1 και κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τον Ιούνιο με τη συμμετοχή πλειάδας αφηγητών και αφηγήσεις για ενήλικο ακροατήριο κάθε Σάββατο απόγευμα και για παιδιά (5+) κάθε Κυριακή πρωί.
 
Οι αφηγήσεις φιλοξενούνται στην αίθουσα Διαλέξεων του Χοροθεάτρου "Δόρα Στράτου" Σχολείου 8 στην Πλάκα και τελούν υπό την αιγίδα και τη συνεργασία του γνωστού φορέα με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο "Παραμυθίας ιστόρησις" με χαρακτήρα Επιστημονικό, Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό.
 Περισσότερες πληροφορίες θα μπορείτε να μαθαίνετε στο ιστολόγιο 
paramythias-istorisis.blogspot.com

Καλή αντάμωση

Δημήτρης Β. Προύσαλης Νούμερο 4

Οι παραμυθοκόρες στο Βρυσάκι (η μια παραμύθοκόρη έγινε πρόσφατα μαμά! Να σου ζήσει Ιφιγένεια!!!!)

Γράφουν στο email:


Αγαπημένοι μας φίλοι, 

Καινούρια χρονιά και ξεκινάμε με παραμύθια και ιστορίες στο Βρυσάκι. Ο όμορφος χώρος του παραδοσιακού πλακιώτικου σπιτιού θα μας φιλοξενήσει τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου με παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους.Το δώρο θέλει αντίδωρο και πάλι δώρο μένει

Το μεγαλύτερο δώρο είναι η αγάπη και η καλοσύνη. Έτσι και εμείς θα σας πούμε παραμύθια και ιστορίες για έναν καμπούρη που δεν είναι πια καμπούρης, για έναν φτωχό που δεν είναι πια φτωχός και για έναν άνθρωπο που δεν είχε τίποτα και είχε τα πάντα.Πότε: Σάββατο 4/1 και Σάββατο 11/1 στις 17.00Μη φωνάζεις! Δε σε φοβάται κανείς!

Σκοτεινές λίμνες με τρομερούς δράκους, υγρές σπηλιές με τρομερά τέρατα και άγρια δάση με κακούς λύκους. Και όμως υπάρχουν κάποιοι που δε φοβούνται και τολμούν να πάνε ως εκεί και να τα βάλουν μαζί τους.Πότε: Σάββατο 18/1 και Σάββατο 25/1 στις 17.00

Που: Χώρος Τέχνης & Δράσης Βρυσάκι (Βρυσακίου 17, Πλάκα)


Η είσοδος ελεύθερη και η χαρά σας στο καπέλο

--
Παραμυθοκόρες:
Βασιλεία Βαξεβάνη -Αντωνία Βέλλιου -Ιφιγένεια Κακριδώνη


Νουμερο 5

Το Crick Crack Club είναι η παρέα του Ben Haggarty και της Sally Pomme Clayton. Είναι πολλοί άλλοι στην παρέα και αν παρακολουθείτε τι ετοιμάζουν βλέπετε πως η τέχνη έχει προχωρήσει και πολύ και σε διαφορετικά επίπεδα χωρίς όμως να χάνει την επαφή με την αρχική της δομή και χωρίς να μοιάζει με θέατρο.

Ρίξτε μια ματιά εδώ THE CRICK CRACK CLUB


 


Νούμερο 6 (και τελευταίο προς το παρόν)


Στο facebook γνώρισα πολλούς Έλληνες και ξένους παραμυθάδες και αυτή η "μηχανή" μου δίνει την ευκαιρία να μαθαίνω νέα σχετικά με το χώρο μας. Εκεί γνώρισα και το Δημήτρη το Μισιρλή που είναι από τη Θεσσαλονίκη,αγαπά το παραμύθι και το μελετά είναι μουσικός και μαθητής της Ανθής και έχει και ένα πολύ όμορφο blog στο οποίο σήμερα πέρασα 2 ώρες χωρίς να το καταλάβω. Εχει παραμύθια και κείμενα για το πααμύθι και γενικά είναι παρα πολύ ενδιαφέρον 

Το λέει ΦΙΔΟΔΕΝΤΡΟ και να το επισκεφτείτε! ΦΙΔΟΔΕΝΤΡΟ

 Νουμερο 7

Ο Ταξιάρχης ο Μπελιγιάννης λέει παραμύθια εδώ:

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ 

Aυτά για αρχή και τα ξαναματαλέμε που έλεγε και ο Καραγκιόζης!

Σας φιλώ και σας γλυκοχαιρετώ

Μαρία Παπανικολάου
4 Γενάρη 2014