Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Αγαπημένοι παραμυθάδες και φίλοι του παραμυθιού,

καλοκαιριάζει και πραγματικά είναι ώρα να ξεχυθούμε να μαζέψουμε, να ακούσουμε, να ζήσουμε, να τραγουδήσουμε και το κυριότερο να πούμε ιστορίες.
Ωραίοι οι κλειστοί χώροι και ωραία και τα τζάκια και οι εσωτερικές ζέστες, παρέα με ζεστές καρδιές αλλά...καψώσαμε!

Πάμε έξω, στις όμορφες βρύσες, στις εκκλησιές, στα καλντερίμια, στους βράχους δίπλα στην ακρογιαλιά, στα γεμάτα δύναμη και ενέργεια και φορτισμένα μαγνητικά πεδία των αρχαίων τόπων μας!

Πάμε έξω, ακόμα και σε αυλές μέσα στην πόλη, σε ανοιχτά θεατράκια, σε όμορφα πλακόστρωτα, εκεί που η φύση και ο άνθρωπος στόλισαν τον τόπο για να μαζευτεί κάποτε μια παρέα και ένας (ή και περισσότεροι παραμυθάδες) για να πούνε και να ακούσουν ιστορίες! Τι ωραία!

Λοιπόν, επειδή θέλει λίγη υπομονή να βγουν τα προγράμματα των μεγάλων φεστιβάλ της Τζιάς, πρώτα και μετά του Πηλίου είπα να γράψω κάτι για να μην ξεχνιόμαστε.

Τέλεια αυτή η φωτογραφία της Σάσας Βούλγαρη
Περιμένω με ανυπομονησία πραγματικά, να δω τα προγράμματα, αν και φέτος για μένα θα είναι δύσκολο να πάω σε κάποιο από τα δύο. Θα δούμε...

Το αυτί μου έχει πάρει κάτι για ένα πλούσιο (όπως πάντα) φεστιβάλ σε ποικιλία αφηγητών και τόπους
στη Τζιά. Για να δούμε...
Επίσης, δεν ξέρω αν κάνει να το πω αλλά άκουσα και κάτι για ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ στο Πήλιο!!! Ωραία θα είναι!!!

Μα πλέον ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ καλοκαίρι χωρίς αφηγήσεις! Έτσι δεν είναι;
Α, κάτι ετοιμάζω και εγώ στην όμορφη Νεμέα...με τον καιρό τους όλα. Θα σας τα πω, δεν τα κρύβω.
Το σημαντικότερο είναι να λέμε και να ακούμε ιστορίες και παραμύθια, σε τέτοιες στενές και στενάχωρες εποχές...

Προς το παρόν για ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα του ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ στην Αθήνα με καλούς αφηγητές και όμορφες βραδιές, μιας και μιλάμε για τις καλοκαιρινές παραστάσεις αφήγησης.

17 Ιουνίου 2013 ... 15 Ιουλίου 2013 | Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια > Κολωνός - Σταθμός Λαρίσης

Βραδιές αφήγησης στην αυλή του Ακαδήμεια, Καλοκαίρι 2013 Το καλοκαίρι πλησιάζει και το Ακαδήμεια ετοιμάζεται και πάλι να σας προσφέρει όμορφες παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις στην αυλή του!

Τις «Βραδιές στην αυλή» θα ξεκινήσουν και φέτος τα παραμύθια! Το ραντεβού, όπως κάθε χρονιά θα είναι κάθε Δευτέρα (εκτός του Αγίου Πνεύματος): Τέσσερις παραμυθάδες, δύο άντρες και δύο γυναίκες θα σας ταξιδέψουν σε χώρες και καιρούς αλλοτινούς!

Αναλυτικό πρόγραμμα:
Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, στις 8:30 μ.μ. ο Δημήτρης Προύσαλης αφηγείται: «Ιστορίες ακούστηκαν στη φεγγαριού την άκρη…» για παιδιά από 6 ως 106 ετών.
Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, στις 8:30 μ.μ. η Λήδα Βαρβαρούση ζωγραφηγείται για μια και μοναδική βραδιά! «Σαν από καθαρή Μαγεία…»
Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013, στις 8:30 μ.μ. η Σάσα Βούλγαρη αφηγείται: «Τα πετούμενα… τα πατούμενα… τα σερνούμενα…» Παραμύθια με ζώα, για παιδιά από 4 ετών και όλους όσους αγαπούν τα παραμύθια!.
Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013, στις 8:30 μ.μ. η Αγνή Στρουμπούλη αφηγείται: «Πετειναράκια, δράκοι κι αγριόκυκνοι…», λαϊκά Παραμύθια από την Ελλάδα, για παιδιά από 4 ετών και όλους όσους αγαπούν τα παραμύθια!.
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013, στις 8:30 μ.μ. ο Ταξιάρχης Μπεληγιάννης με τη μουσική συνοδεία του Χρίστου Σύγγελου αφηγείται: «Παραμύθια με δράκους και ατρόμητα παιδιά», Αφήγηση με συνοδεία μουσικής, για παιδιά από 6 μέχρι 116 χρονών.

Αυτά και επιστρέφω με περισσότερες και πιο ζουμερές λεπτομέρειες...

ΚΑΛΕΣ ΜΑΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

Μαρία Παπανικολάου